Manner yrityksenä

Manner – asiakkaan asialla vuodesta 1890

Manner on perinteikäs perheyhtiö, joka on perustettu vuonna 1890. Erilaisten kuljetuspyörätuotteiden suunnittelusta ja valmistuksesta Mannerilla on yli 80 vuoden kokemus. Ensimmäiset pyörät valmistettiin jo 1930-luvulla ja vuodesta 1974 Manner on keskittynyt pelkästään pyörätuotteisiin.

Mannerin kantavia ajatuksia ovat aina olleet asiakaslähtöisyys ja ammattitaito. Autamme jatkuvasti asiakkaidemme tarpeiden tunnistamisessa ja niiden ratkaisuissa. Joustava tuotantomallimme tekee mahdolliseksi asiakkaiden erityistoiveiden huomioon ottamisen ja pitkä kokemuksemme takaa, että kaikki, mitä tuotantolinjaltamme tulee edustaa korkeaa Manner-laatua.

Johtava kuljetuspyörien valmistaja Pohjoismaissa

Mannerin pyörät ovat Suomessa jo käsite. Suomessa yritys on markkinajohtaja ja muissakin Pohjoismaissa Manner on johtava pyörämerkki. Mannerin rullakkopyörät ja Tango-kalustepyörät ovat kansainvälisesti tunnettuja ja arvostettuja pyörätuotteita. Tuotannosta noin 2/3 meneekin vientiin.

Mannerilla on Suomessa koko maan kattava jälleenmyyjäverkosto ja kansainvälinen edustajaverkosto käsittää runsaat 20 maahantuojaa.

Tuotekehitys on tuotu lähelle asiakasta, jotta tarpeet ja tuotekehitys kohtaisivat mahdollisimman hyvin. Laatuun, tuotetestaukseen ja muotoiluun on aina panostettu paljon. Vuonna 1995 Mannerille myönnettiin ISO 9001 -laatusertifikaatti ja vuonna 2001 ISO 14001 -ympäristösertifikaatti.

Pääosa Mannerin omista tuotteista valmistetaan Suomessa Hangon tehtaalla. Tuotantomme erikoisvahvuuksiin kuuluu teknisten muovien ruiskupuristus.

Menestystekijät

Mannerin toiminnan – tuotekehityksen, tuotannon, myynnin ja asiakaspalvelun – lähtökohtana on huomioida viisi menestystekijää:

Asiakas

Asiakkaiden tarpeet on selvitettävä ja tunnistettava jatkuvasti.

Jatkuvuus

Järkevillä päätöksillä ja tehokkaalla toiminnalla varmistetaan yrityksen kannattavuus ja siten myös tulevaisuus.

Luotettavuus

Toimimalla sopimusten ja lupausten mukaisesti autamme myös asiakkaitamme menestymään.

Osaaminen ja työviihtyvyys

Henkilöstön jatkuvalla kouluttamisella ja hyvinvoinnin huomioimisella saavutamme tavoitteemme.

Ympäristö

Ympäristön suojeleminen ja yhteiskuntavelvoitteiden täyttäminen ohjaavat päätöksiämme.