Mannerin Konepajan historiaan mahtuu monenlaisia tarinoita 1/9

Jaa sivu
Share

Tässä juttusarjassa kerromme niistä kaikkein kiinnostavimmat ja ehkä myös yllättävimmät. Alku on aina hyvä paikka aloittaa eli mistä kaikki alkoi?

Kun läkkiseppä Juho Manner – tuolloin vielä nimeltään Juho Filla – vuonna 1885 pakkasi työkalunsa ja lähti Vähästäkyröstä työnhakuun etelään, hänellä ei ollut aavistustakaan, että hänen elämäntyöstään kirjoitettaisiin vielä seuraavalla vuosituhannellakin.

Työnhakumatkallaan, Juho Filla päätyi monien vaiheiden jälkeen Hankoon. Päivät Juho Manner työskenteli voinvientiliikkeessä, mutta iltaisin hän hankki lisäansioita tekemällä kotona erilaisia läkkisepän töitä.

Hangossa Juho meni myös naimisiin Amanda Mansnerin kanssa, otti vaimonsa sukunimen ja muutti sen suomenkieliseen muotoon Manner. Läkkisepän töitä riitti, ja kun voinvientifirmassa työt loppuivat, päätti Juho ryhtyä kokopäivätoimiseksi ammatinharjoittajaksi ja perustaa oman yrityksen.

Toiminta käynnistyi 1. syyskuuta 1890 ja tuosta päivästä voidaan katsoa Mannerin Konepajan 130-vuotisen historian alkaneen.

 

 

 

Edellinen uutinenSeuraava uutinen