Manner ansluter sig till Colson Group

7.2.2023

HANGÖ, Finland – Hangö-baserade hjultillverkaren Manner har idag meddelat att världens globala ledare inom hjul och hjulproduktlösningar, Colson Group, har köpt företaget.

”Vi är mycket glada över att få ansluta oss till Colson Group, världens största tillverkare och leverantör av transporthjul och hjulprodukter”, säger styrelsens ordförande Tapio Manner. ”Manner grundades av min familj för mer än 130 år sedan och företaget har vuxit till Nordens ledande tillverkare av transporthjul, som är känd för att erbjuda högkvalitativa produkter och pålitlig service till sina långvariga kunder. Colson Groups värderingar och engagemang för kvalitet ligger i linje med våra egna värderingar, och jag är säker på att Manners långa tradition av högkvalitativ produktion i Hangö kommer att bevaras i många år framöver.”

Colson Groups huvudkontor ligger i Oakbrook Terrace, Illinois, USA. Företaget har 1 600 anställda runt om i världen och äger flera världskända varumärken som tillverkas och marknadsförs av Colson Groups 25 kontor över hela världen. Tack vare sitt produktutbud och partnerskap i världsklass, levererar Colson Group mer än 192 000 produkter varje dag genom världens största distributionsnät för hjul.

”Vi är mycket glada över att ha hittat en pålitlig partner i Colson Group, som har en lång historia av affärsexpertis”, säger Manners vd Jukka Immonen. ”Jag ser fram emot att fortsätta Manners tradition av effektiv verksamhet och starka engagemang för kunder, underleverantörer och anställda.”

”Under Manner-familjens ledning har Manner skaffat sig ett rykte som en högkvalitativ och pålitlig leverantör, en ledande designer och tillverkare av hjul inom hälsovården”, säger Colson Groups vd Richard Kobor. ”Vi är stolta över att välkomna Manner till Colson Group, och vi vill stödja företagets långsiktiga ledande position i Norden. Colson Groups varumärken och produkter är kända över hela världen för sin kvalitet, säkerhet och innovation. Vi är övertygade att Manner också kommer att bli en framgång inom ramen för vårt nya partnerskap.”

Manner
Manner är ett traditionellt familjeföretag som grundades 1890. Företaget har mer än 80 års erfarenhet av design och tillverkning av olika hjulprodukter. Manner tillverkade sina första hjul på 1930-talet och sedan 1974 har länkhjul varit Manners enda produktgrupp. Idag används Manners produkter över hela världen i krävande applikationer där kvalitet, pålitlighet och design krävs.

Colson Group
Colson Group, världens ledande tillverkare av hjulprodukter, skapar och utvecklar lösningar som för livet framåt. Världsberömda varumärken erbjuder mobilitet för de speciella behoven inom alla sektorer och marknader. Det ledande produktutbudet och den egna globala värdekedjan producerar överlägsen effektivitet och supportservice. Genom sina mer än 1 600 anställda som arbetar på 25 kontor runt om i världen, är Colson Group engagerad i att främja sina kunders framgång, säkerställa lämpligheten för de utvalda eller designade produkterna redan från början, och alltid ha säkerheten, slutanvändarnas tillfredställelse och effektivitet i åtanke.

Tilläggsinformation:
Jukka Immonen
Verkställande direktör, Oy Mannerin Konepaja Ab
Tel. +358 44 792 2072
E-post: jukka.immonen@manner.fi

Richard Kobor
CEO of Colson Group
Tel: +1 630 670 8013
E-post: Rich.Kobor@colsongroup.com

 

Föregående artikelFöljande artikel