Erityisominaisuudet

Mannerilla on tarjota laaja valikoima erikoispyöriä vaativiin käyttöolosuhteisiin: lämpöä kestäviä, sähköä johtavia, ruostumattomia ja magnetisoimattomia pyöriä sekä RFID-tunnisteella varustettuja pyöriä. Suunnittelemme ja valmistamme myös asiakaskohtaisia erikoispyöräratkaisuja.

Lämpöä kestävät pyörät

Lämpöä kestävät pyörät on tarkoitettu käyttökohteisiin, joissa hetkellinen lämpötila voi nousta jopa +300°C:een. Pyörien hetkellinen ja jatkuva lämmönkestokyky vaihtelee pyörän materiaalin mukaan +150 ja +300 °C välillä.

Pyörien haarukat on valmistettu taivutetusta teräksestä. Haarukan kääntölaakerissa on kaksi kuulakehää, joissa on sinkityt teräskuulat. Pyörän materiaali on alumiinia, lämpöä kestävää polyamidia kumirenkaalla tai alumiinia kumirenkaalla. Polyamidi- ja valualumiinipyöriä ympäröi hiljaisesti ja tasaisesti kulkeva kumirengas.

Pyörät ovat liuku- tai kuulalaakeroituja, ja niissä käytetään elintarvikehyväksyttyä korkean lämpötilan rasvaa. Saatavana myös kääntölaakeria suojaavalla tiivisteellä varustettuna.

Kumirenkaan etuja ovat hiljainen ja tasainen kulku. Valikoimassa on myös jälkiä jättämätön GB-pyörä sinisellä kumirenkaalla.

 • Leipomoiden pinna- ja uunivaunut
 • Maalaamovaunut
 • Muut kuumassa tilassa käytettävät vaunut

Sähköä johtavat pyörät

Sähköä johtavia pyöriä käytetään kohteissa, joissa staattinen sähkönlataus pitää johtaa pois laitteesta tai vaunusta tai sen muodostuminen halutaan ehkäistä

Mannerin sähköä johtavat pyörät valmistetaan korkealaatuisista raaka-aineista, jotka takaavat pyörien hyvän sähkönjohtavuuden. Sähköä johtavia pyöriä käytetään kohteissa, joissa staattinen sähkönlataus pitää johtaa pois laitteesta tai vaunusta tai sen muodostuminen halutaan ehkäistä. Tyypillisiä käyttöympäristöjä ovat esimerkiksi elektroniikkateollisuus ja sairaalat, joissa laitteet tai tuotteet altistuvat staattiselle sähkölle.

Pyörien rungot ovat taivutettua terästä tai sähköä johtavaa lasikuituvahvistettua polyamidia. Pyörän materiaali on sähköä johtavaa polyamidia, polyuretaania tai termoplastista kumia. Pyörissä on mallista riippuen joko liuku- tai kuulalaakeri.

Kaikki Mannerin sähköä johtavat pyörät ovat ISO-standardin mukaisia, mikä tarkoittaa, että pyörien ominaisvastus on pienempi kuin 104 (10.000) ohmia.

Merkittävänä etuna pyörissä on jälkiäjättämättömyys: pyörissä käytettyjen materiaalien ansiosta juoksupinnat eivät jätä jälkiä alustaan tai lattiaan.

 • Sairaalakalusteet
 • Elektroniikkateollisuuden laitteet

Ruostumattomat pyörät

Ruostumattomat pyörät ovat oikea valinta märkiin ja kosteisiin olosuhteisiin, joilla on korrosoiva vaikutus.

Ruostumattomat pyörät ovat oikea valinta märkiin ja kosteisiin olosuhteisiin, joilla on korrosoiva vaikutus. Valikoimassamme on useita vaihtoehtoja, joissa pyörän haarukka on joko taivutettua ruostumatonta terästä tai lasikuituvahvistettua polyamidia. Haarukan kääntölaakerissa ja pyörän keskiössä on ruostumaton laakerointi. Ruostumattomiin pyöriin on saatavana mallista riippuen kaksitoiminen jarru ja suuntalukitus.

Pyörät on helppo puhdistaa, ja ne kestävät hyvin pesua. Mikäli laitteiden pesussa käytetään pesuaineita, on varmistettava, ettei pesuaine vahingoita pyörää.

 • Elintarviketeollisuuden laitteet ja vaunut
 • Kalanjalostuslaitteet
 • Suurkeittiökalusteet ja -vaunut
 • Sairaalakalusteet, sairaalalaitteet ja -vaunut

RFID-pyörät

Älykäs oranssi

Mannerin RFID-pyörä on innovatiivinen pyöräratkaisu, jossa on yhdistetty vakiopyörä ja radiotaajuinen tunnistetekniikka (RFID).

Pyörillä kulkevan laitteen liikkeitä ja sijaintia voi seurata pyörään integroidun RFID-tunnisteen avulla. Älykkäät ja tehokkaat RFID-pyörät mahdollistavat luotettavan jäljitettävyyden ja lisäävät laitteiden ja kuljetuskaluston käyttömahdollisuuksia.

RFID-pyörät ovat kestäviä ja herkkäliikkeisiä kuulalaakeroituja muovipyöriä. Saatavana on polyamidipyörä tai polyuretaanirenkaalla varustettu polyamidipyörä. Haarukan materiaali on mallista riippuen terästä tai lasikuituvahvisteista polyamidia.

 • Logistiikkakeskusten ja kuljetusliikkeiden tavararullakot
 • Meijeri- ja panimoteollisuuden rullakot ja alustavaunut
 • Pesularullakot
 • Sairaalalaitteet ja -vaunut
 • Ostoskärryt

Magnetisoimattomat pyörät

Magnetisoimattomat pyörät on suunniteltu käyttöympäristöihin, joissa laitteen on oltava magnetisoimaton, eli se ei saa häiritä magneettikenttää.

Magnetisoimattomat Tango-sarjan pyörät on suunniteltu käyttöympäristöihin, joissa laitteen on oltava magnetisoimaton, eli se ei saa häiritä magneettikenttää. Tällaisia kohteita ovat esimerkiksi sairaaloiden magneettikuvaustilat.

Pyörän haarukka on lasikuituvahvistettua polyamidia. Haarukan kääntölaakerissa ja pyörän keskiössä on erikoiskuulalaakerit, jotka ovat täysin magnetisoimattomat. Pyörä on saatavana myös liukulaakeroituna. Pyörän akseli ja kiinnitysruuvi on valmistettu messingistä.

 • Magneettikuvaustilojen vaunut ja laitteet
 • Magnetisoimattomuutta vaativien tutkimustilojen laitteet

Keskuslukittavat pyörät

Sähköisesti keskuslukittavien pyörien käyttöympäristöjä ovat sairaalat ja hoitolaitokset, mutta myös muut kohteet, joissa tarvitaan helposti ja varmasti ohjaimella keskuslukittavia pyöriä.
Mannerin sähköisesti keskuslukittavat pyörät on valmistettu kestävästä lasikuituvahvistetusta polyamidista ja asennettavissa nopeasti ja helposti pyöreään tai nelikulmaiseen putkeen. Pyörän lukitus ja vapautus tapahtuu nappia painamalla ja liiketunnistin mahdollistaa lisäksi pyörien automaattisen lukituksen.

Keskuslukittavien pyörien patentoidun lukitusjärjestelmän ylivertainen ergonomia ja turvallisuus helpottavat ja tehostavat työskentelyä. Ne on suunniteltu tarjoamaan konkreettisia hyötyjä:

 • turvallisuus
 • helppokäyttöisyys
 • ergonomia
 • taloudellisuus
 • joustavuus laitteen muotoilussa
 • itse pyörän muotoilu