Erityisominaisuudet

Mannerilla on tarjota laaja valikoima erikoispyöriä vaativiin käyttöolosuhteisiin: lämpöä kestäviä, sähköä johtavia, ruostumattomia ja magnetisoimattomia pyöriä sekä RFID-tunnisteella varustettuja pyöriä. Suunnittelemme ja valmistamme myös asiakaskohtaisia erikoispyöräratkaisuja.

Sähköä johtavat pyörät

Sähköä johtavia pyöriä käytetään kohteissa, joissa staattinen sähkönlataus pitää johtaa pois laitteesta tai vaunusta tai sen muodostuminen halutaan ehkäistä

Mannerin sähköä johtavat pyörät valmistetaan korkealaatuisista raaka-aineista, jotka takaavat pyörien hyvän sähkönjohtavuuden. Sähköä johtavia pyöriä käytetään kohteissa, joissa staattinen sähkönlataus pitää johtaa pois laitteesta tai vaunusta tai sen muodostuminen halutaan ehkäistä. Tyypillisiä käyttöympäristöjä ovat esimerkiksi elektroniikkateollisuus ja sairaalat, joissa laitteet tai tuotteet altistuvat staattiselle sähkölle.

Pyörien rungot ovat taivutettua terästä tai sähköä johtavaa lasikuituvahvistettua polyamidia. Pyörän materiaali on sähköä johtavaa polyamidia, polyuretaania tai termoplastista kumia. Pyörissä on mallista riippuen joko liuku- tai kuulalaakeri.

Kaikki Mannerin sähköä johtavat pyörät ovat ISO-standardin mukaisia, mikä tarkoittaa, että pyörien ominaisvastus on pienempi kuin 104 (10.000) ohmia.

Merkittävänä etuna pyörissä on jälkiäjättämättömyys: pyörissä käytettyjen materiaalien ansiosta juoksupinnat eivät jätä jälkiä alustaan tai lattiaan.

 • Sairaalakalusteet
 • Elektroniikkateollisuuden laitteet

Ruostumattomat pyörät

Ruostumattomat pyörät ovat oikea valinta märkiin ja kosteisiin olosuhteisiin, joilla on korrosoiva vaikutus.

Ruostumattomat pyörät ovat oikea valinta märkiin ja kosteisiin olosuhteisiin, joilla on korrosoiva vaikutus. Valikoimassamme on useita vaihtoehtoja, joissa pyörän haarukka on joko taivutettua ruostumatonta terästä tai lasikuituvahvistettua polyamidia. Haarukan kääntölaakerissa ja pyörän keskiössä on ruostumaton laakerointi. Ruostumattomiin pyöriin on saatavana mallista riippuen kaksitoiminen jarru ja suuntalukitus.

Pyörät on helppo puhdistaa, ja ne kestävät hyvin pesua. Mikäli laitteiden pesussa käytetään pesuaineita, on varmistettava, ettei pesuaine vahingoita pyörää.

 • Elintarviketeollisuuden laitteet ja vaunut
 • Kalanjalostuslaitteet
 • Suurkeittiökalusteet ja -vaunut
 • Sairaalakalusteet, sairaalalaitteet ja -vaunut

Magnetisoimattomat pyörät

Magnetisoimattomat pyörät on suunniteltu käyttöympäristöihin, joissa laitteen on oltava magnetisoimaton, eli se ei saa häiritä magneettikenttää.

Magnetisoimattomat Tango-sarjan pyörät on suunniteltu käyttöympäristöihin, joissa laitteen on oltava magnetisoimaton, eli se ei saa häiritä magneettikenttää. Tällaisia kohteita ovat esimerkiksi sairaaloiden magneettikuvaustilat.

Pyörän haarukka on lasikuituvahvistettua polyamidia. Haarukan kääntölaakerissa ja pyörän keskiössä on erikoiskuulalaakerit, jotka ovat täysin magnetisoimattomat. Pyörä on saatavana myös liukulaakeroituna. Pyörän akseli ja kiinnitysruuvi on valmistettu messingistä.

 • Magneettikuvaustilojen vaunut ja laitteet
 • Magnetisoimattomuutta vaativien tutkimustilojen laitteet

Keskuslukittavat pyörät

Sähköisesti keskuslukittavien pyörien käyttöympäristöjä ovat sairaalat ja hoitolaitokset, mutta myös muut kohteet, joissa tarvitaan helposti ja varmasti ohjaimella keskuslukittavia pyöriä.
Mannerin sähköisesti keskuslukittavat pyörät on valmistettu kestävästä lasikuituvahvistetusta polyamidista ja asennettavissa nopeasti ja helposti pyöreään tai nelikulmaiseen putkeen. Pyörän lukitus ja vapautus tapahtuu nappia painamalla ja liiketunnistin mahdollistaa lisäksi pyörien automaattisen lukituksen.

Keskuslukittavien pyörien patentoidun lukitusjärjestelmän ylivertainen ergonomia ja turvallisuus helpottavat ja tehostavat työskentelyä. Ne on suunniteltu tarjoamaan konkreettisia hyötyjä:

 • turvallisuus
 • helppokäyttöisyys
 • ergonomia
 • taloudellisuus
 • joustavuus laitteen muotoilussa
 • itse pyörän muotoilu