Tango med handbroms

Tango apparathjulet med handbroms

Den populära och mångsidiga Tango-apparathjulsserien har utökats med en modell med handbroms för apparater där användaren manuellt ska kunna kontrollera bromsning eller låsning av hjulen. Som exempel kan nämnas gåbord och andra apparater eller hjälpredskap som används inomhus. Bromsning av hjul som är avsedda för användning inomhus kan enkelt styras med den driftsäkra
handbromsen.  Till bromshandtag som handtagsleverantörer lanserat på marknaden kan som tillvalsutrustning fås en separat parkeringsbroms, varvid hjulet också kan låsas.
Fästningen av hjulet ser bra ut och monteringen sker snabbt och enkelt. Som enda europeiska hjultillverkare kan Manner erbjuda en lösning, där hjulet fäster sig säkert och stadigt i den adapter som finns i det vågräta röret. Därigenom kan bromsvajern snyggt stickas in i röret, vilket är klar fördel med tanke på apparatens utseende.

Standardröradaptern är oval och kan läggas i ett ovalt eller fyrkantigt rör som mäter 50 x 30 x 2 mm. Övriga röradaptrar kan konstrueras enligt kundens önskemål.
Handbromsfunktionen finns att få till 125 mm bromsade och riktningsspärrade Tango-hjul samt också till Tango-hjul utan broms. Handbromsfunktionen kan också fås till Tango-hjul med broms, som har både tvåstegsbroms och riktningsspärr i samma hjul. Handbromsfunktionen kan fås till svarta, gråa (RAL 7042) och ljusgråa (RAL 7035) 125 mm Tango-hjul. Hjulet har testats och godkänts enligt ISO 11199 standarden för gånghjälpmedel.

Föregående artikelFöljande artikel