Mielenkiintoista teollisuushistoriaa Mannerin museossa

Jaa sivu
Share

Mielenkiintoista teollisuushistoriaa Mannerin museossa

Harvalla yrityksellä on omaa museota, mutta Mannerilla sellainen on. Pitkän historian omaavalla yrityksellä onkin paljon esiteltävää, sillä Manner on yli satavuotisen historiansa aikana ehtinyt valmistaa kaikenlaista peltikatoista radiomastojen ja miinojen kautta nykyaikaisiin pyörätuotteisiin.

Mannerin museon kokoelmat eivät ulotu aivan pyörän keksimiseen saakka, mutta hyvän perspektiivin suomalaisen teollisuuden historiaan se antaa. Sitä paitsi pyöriä Mannerin Konepajalla alettiin valmistaa ensimmäisen kerran vasta 1930-luvulla. Sitä ennen yritys oli ehtinyt tehdä paljon muutakin.

Kotitalousastioista ja peltikatoista vuonna 1890 aloittanut yhden miehen yritys laajeni nopeasti konepajatoimintaan ja historiansa aikana se on ehtinyt osallistua Hangon vesijohto- ja viemäriverkoston rakentamiseen, valmistaa kuuluisien Hangon Keksien

peltisiä rasioita, korjannut sotalaivoja, valmistanut miinoja ja radiomastoja sekä koneita leipomo- ja elintarviketeollisuudelle. Pyörät astuivat vahvemmin kuvaan 1950-luvulla ja kokonaan pyörätuotteisiin Manner keskittyi vuodesta 1974 alkaen.

Mannerin Konepajan museossa voi tutustua koko Mannerin pitkän historian aikana valmistettuihin tuotteisiin, mainoskyltteihin, työkaluihin ja moneen muuhun mielenkiintoiseen esineeseen. Museon kokoelmat laajenevat koko ajan, sillä Mannerin tarina jatkuu!

Edellinen uutinenSeuraava uutinen