Mannerilla kiky-tunnit vaihdetaan liikunnaksi

Jaa sivu
Share

Manner panostaa ihmisten jaksamiseen ja hyvinvointiin

Suomessa voimaan tulleen kilpailukykysopimuksen myötä työaikoja pidennettiin vuoden 2018 aikana 24 tunnilla. Monella työpaikalla asia on otettu vastaan ristiriitaisin tuntein, ja vaikutus työilmapiiriin on ollut jopa negatiivinen. Mannerilla asia päätettiin kääntää positiiviseksi, ja ns. kiky-tunnit on voinut vaihtaa liikuntasuorituksiin. Tarkoituksena on panostaa ihmisten jaksamiseen ja hyvinvointiin sekä lisätä yhteisöllisyyttä. Yhdessä nämä seikat parantavat Mannerin jo ennestäänkin hyvää ilmapiiriä. Mukaan otettiin yhteistyökumppani, joka kertoi meille kuntoilun hyödyistä ja antoi aktiivisesti vinkkejä liikkumiseen. Lisäksi käytössämme on sovellus, jonka avulla voi seurata liikkumista ja myös kannustaa työkavereita.

Idea otettiin Mannerilla ilolla vastaan ja liikuntaharrastus on lähtenyt vauhdilla käyntiin. Työporukoista on muodostunut omia kävelytiimejä, jotka sopivat yhteisistä lenkeistä ja kahvitaukokeskusteluissa vertaillaan hyvinvointipisteitä ja seurataan miten viikolla on liikuttu. Moni työntekijä on kertonut, miten yhteisö, sovellus ja mahdollisuus muuntaa lisätyöaika liikunnaksi ovat lisänneet omaa liikkumista merkittävästi. Vaikka korvaavat tunnit olisivat jo täyttyneet, auttaa yhteisöllisyys ja kannustaminen pitämään aktiivisuuden korkealla tasolla.

Olemme ylpeitä siitä, miten aktiivisia työntekijöitä Mannerilla on, ja miten ihmiset kannustavat toisiaan liikkeelle. Positiivinen ilmapiiri ja yhteisöllisyyden kasvu on ollut sitä luokkaa, ettemme osanneet edes odottaa sitä projektiin lähtiessämme. Haluammekin entisestään kehittää ideaa ja keksiä uusia keinoja kannustaa ihmisiä liikkumaan ja huolehtimaan omasta hyvinvoinnistaan ja jaksamisestaan, sillä meille arvokkain voimavara on hyvinvoivat ja motivoituneet ihmiset.

Edellinen uutinenSeuraava uutinen