Magnus Nylund – Mannerin aivot

Jaa sivu
Share

Magnus Nylundin ura Mannerilla alkoi tammikuussa 1987, kun talossa jo ollut opiskelukaveri kannusti hakemaan häneltä vapautuvaa tuotannonsuunnittelijan paikkaa. Nylund eteni nopeasti metallipuolen ja työkaluosaston työnjohtajan tehtävien kautta koko muoviosaston vastaavaksi ja vuonna 2008 yhtiön teknologiapäälliköksi. Nylund vastaa Mannerin tärkeimmistä laiteinvestoinneista sekä koneiden ja kiinteistön huollosta, hän ideoi uusia tuotteita ja on muutenkin vahvasti mukana tuotekehityksessä. Kaikki uusi, mitä yritykseen tulee, kulkee Magnuksen kautta, joten liioittelematta voidaan sanoa Magnuksen olevan Mannerin aivot.

Tuotteet ja tuotantomenetelmät ovat Magnus Nylundin uran aikana kehittyneet huomattavasti. Tärkein tuote vuonna 1987 oli juuri uudistettu LK 100–125 -sarjan rullakkopyörä, ja silloin isossa roolissa olleet metallituotteet vaativat vielä paljon käsin tehtävää jatkokäsittelyä. Kehitys on kulkenut metallituotteissa kohti jonoulosleikkaustyökaluja ja muovituotteissa aksikomponenttiruiskuvalua. Ensimmäinen robotti hankittiin vuonna 1991 ja nyt robotteja on jo kymmenkunta palvelemassa erilaisissa kokoonpanotehtävissä. Yleismaailmallinen suuntaus on siirtynyt metallituotteista muovituotteisiin ja kehitys on ollut huimaa. Wheel 2000-, Tango- ja Smart-sarjojen mukaantulo on asettanut suuria vaatimuksia tuotteiden ulkonäölle ja kestävyydelle, mikä taas on edellyttänyt täysin uudenlaisia työkaluja, muovimateriaaleja sekä valmistusmenetelmiä.

Rauhallinen luonne ja halu ratkaista ongelmia ovat piirteitä, joista Magnus Nylundille on ollut eniten työssään hyötyä. Niin, ja kiinnostus tekniikkaan, mutta yksinään se ei olisi riittänyt pitämään miestä saman työnantajan palveluksessa näin pitkään. Tärkeässä osassa ovat myös mukavat työkaverit ja Mannerin erinomainen henki.
Magnus Nylund näkeekin Mannerin tulevaisuuden valoisana. Yrityksessä on hyvä draivi ja kehitystyötä tehdään paljon suoraan asiakkaiden kanssa. Pyörät, joiden ulkonäköä ja toimintoja voidaan räätälöidä asiakkaiden tarpeen mukaan, ovat erityisen tärkeä tuoteryhmä. Uudet raaka-aineet ja niiden kombinaatiot tuovat myös mahdollisuuksia valmistaa erikoisominaisuuksilla varustettuja pyöriä. Tämän sektorin Nylund uskoo kasvavan entisestään.

Työn ulkopuolella Magnus Nylundille tärkeitä ovat perhe ja koira. Tammisaaresta kotoisin olevana veneet ja saaristolaiselämä ovat hänen sydäntään lähellä. Vapaa-aikanaan Magnus harrastaakin metsästystä, kalastusta, melontaa ja ylipäätään luonnossa liikkumista. Täysin irti tekniikasta hän ei ole päässyt eroon mökilläkään, sillä moottorien ja laitteiden parissa riittää puuhaa. Onpa Magnus aikanaan rakentanut saaristossa talviaikaan liikkumista varten jopa oman ilmatyynyaluksen.

Edellinen uutinenSeuraava uutinen