Jätä yhteydenottopyyntö

Jälleenmyyjämme alueellanne varastoi tuotteitamme ja palvelee teitä pyöräasioissa. Alla olevalla lomakkeella voitte pyytää jälleenmyyjäämme toimittamaan tarvitsemanne esitemateriaalin, lähettämään tarjouksen tai ottamaan yhteyttä teihin.

Pakollinen kenttä *

 

Ole hyvä ja jätä yhteystietosi, jos haluat lisätietoja Mannerin tuotteista ja palveluista! 

   
Ota yhteyttä jälleenmyyjään

Manner vuodesta 1890

Manner on perinteikäs perheyhtiö, joka on perustettu vuonna 1890. Samaa tinkimätöntä asiakkaan hyötyyn tähtäävää toimintaa on harjoitettu jo useassa sukupolvessa. Alta löydät historiamme tärkeimpiä virstanpylväitä.

 

1890

Läkkiseppä Juho Manner perusti Mannerin Konepajan Hankoon 1890. Tuotteina olivat tällöin kotitalousastiat ja peltikatot. Myöhemmin muita työkohteita olivat Bengtskärin majakan rautarakenteet, vesi- ja viemäriverkon rakennus, laivankorjaus ja linnoitustyöt. Ensimmäiset teolliset tuotteet olivat itse kehitetyillä työkaluilla valmistetut Hangon Keksin peltiset keksirasiat.

Mannerin konepaja perustettiin Hankoon vuonna 1890
 

1910

Konepajan johtoon 1917 tullut Yrjö Manner laajensi tehtaan toimintaa Hangossa. Pitkäkadulle valmistui uusi valimo vuonna 1926. Korkeat ja pitkät rautarakennetyöt, kuten radiomastot ja sillat, olivat Mannerin Konepajan tuoteohjelmassa. Tilaustöiden ohella kehitettiin omia sarjavalmisteisia tuotteita teollistuvalle Suomelle. Mannerin Konepaja valmisti mm. erilaisia teollisuus- ja talouskoneita sekä erilaisia valutuotteita kuten vesijohtotarvikkeita, kaivonkansia, vaunun pyörästöjä ja laakeripukkeja.

Mannerin konepajan valmistamia majakärryjä
 

1930

1930-luvun lopulla, kun toisen maailmansodan merkit olivat jo ilmassa, konepaja keskittyi sotatarvikkeiden valmistukseen. Välirauhan aikana 1940 Mannerin toiminta siirrettiin Lohjalle ja Lahteen. Toiminta käynnistettiin uudestaan Hangossa elokuussa 1942. Vuonna 1943 Mannerista tuli osakeyhtiö.

 
Manner aloitti kuljetuspyörien valmistamisen v. 1951.

1950

Kolmannen sukupolven edustajan Aarne Mannerin aloittaessa työt vuonna 1949 konepajan päätuotteina olivat erilaiset metalli- ja puuntyöstökoneet, valimotuotteet ja painevesisäiliöt. Aarne näki erikoistumisen elintärkeänä ja päätti erikoistua kuljetuspyöriin. Hän aloitti levystä prässättyjen pyörien valmistuksen vuonna 1951.

Vuonna 1954 pyörät olivat konepajan suurin tuoteryhmä, jonka osuus liikevaihdosta oli 27 prosenttia. Muovipyörät ovat olleet Mannerin myyntiohjelmassa 1950-luvulta lähtien. Vuonna 1966 hankittiin ensimmäiset omat ruiskuvalukoneet muovipyörien valmistukseen. Vuodesta 1974 lähtien kuljetuspyörät ovat olleet Mannerin ainoa tuoteryhmä, ja markkina-alueena kaikki Pohjoismaat.

 

1980

Vuodesta 1984 perheyritystä on johtanut neljännen sukupolven Tapio Manner. Tapion aikakaudella on määrätietoisesti jatkettu Aarne-isän aloittamaa Mannerin kehittämistä ottamalla käyttöön uusia koneita ja työkaluja ja lisäämällä automaatiota.

Tehtaan tuotantotilat uudistettiin vuosina 1997–98, ja toiminta siirrettiin yhden katon alle. Tehostuneen toiminnan ansiosta on saavutettu myös suuremmat markkina-alueet.

Viennin lisääminen myös Pohjoismaiden ulkopuolelle on ollut yksi tärkeimmistä tavoitteista, ja tässä on onnistuttu — Mannerin pyöriä viedään yli 20 maahan. Menestyksen takana on Mannerin osaava henkilökunta, joka on keskittynyt kehittämään ja valmistamaan pyörätuotteita laadukkaista materiaaleista nykyaikaisilla valmistustekniikoilla.

Mannerin messuosasto
 

2000

Tuotekehitykseen on panostettu enemmän, ja asiakaskeskeisyys korostuu — pyöriä suunnitellaan asiakkaiden tarpeita vastaaviksi. Lisäarvoja tuovat innovaatiot ovat tuotekehityksen perusasioita. Myös muotoilun merkitys on lisääntynyt. Mannerin pitkä historia ja kokemus metallin ja muovin työstämisestä sekä aktiivinen tuotekehitys ja huippuosaaminen ovat tehneet Mannerista kansainvälisesti tunnetun ja arvostetun pyörämerkin.

Manner on kansainvälisesti arvosttetu pyörämerkki.

Manner | Pitkäkatu 17 | FI-10900 Hanko | Puh: +358 19 222 001 | manner@manner.fi